ISLAM SI ISLAMISM

Islamul este religia Profetilor - Islamismul este ideologia unei noi ordini mondiale: "ORDINEA ISLAMICA"

Nascut din “aroganta politica si culturala” a lumii democrate, si crescut din “banii pentru resurse” platiti de aceasta, Islamismul incearca astazi, sa-si ucida propriul “parinte". Desi “razboiul” este abia la inceput, asezarea la “masa tratativelor” a liderilor lumii occidentale, cu islamistii “cosmetizati” in democrati, ne arata ca prima “lupta” a fost pierduta de catre “stalpii democratiei mondiale”. Intelegerea diferentelor conceptuale dintre musulmani si islamisti este un prim pas spre identificarea atat de necesara, intre cei care adera la Islam ca religie si cei care folosesc Islamul ca sursa ideologica.

duminică, 23 mai 2010

DE CE ACEST BLOG ?

Islamismul s-a nascut ca ideologie, in prima jumatate a secolului trecut si tot atunci au fost puse si bazele sale organizatorice. In Egipt, Hasana al-Banna- un tanar de 22 de ani- a creeat “Jamaat al-Ikhwan al-Muslimun”- “ Organziatia Fratilor Musulmani”, iar in India, Abu Ala Maududi, a infiintat “Jamaat-e-Islami”- “Organizatia Islamica”.

Din Egipt, Islamismul s-a raspandit in Orientul Mijlociu si Africa, iar din India s-a intins in intreaga Asie.

In Europa, aceasta ideologie a aparut imediat dupa cel dea-al II-lea razboi mondial, iar astazi, prin caracterul sau secret, combinat cu “umbrelele” de asociatii, fundatii, organizatii, infiintate de un numar restrans de oameni, a ajuns sa fie identificata in constiinta majoritatii, cu insusi Islamul.

Necunoasterea, pentru marea majoritate, a diferentei dintre Islam si Islamism, face ca in mediul European, sa se intample un lucru straniu: in vreme ce serviciile de securitate ale majoritatii tarilor europene avertizeaza asupra pericolului ideologiei islamiste, politicienii si mass-media, se intrec in ai “curta” pe liderii acestora (iar Romania nu face exceptie).

Indecizia liderilor lumii occidentale privitor la atitudinea care trebuie adoptata fata de islamisti, da nastere, de multe ori, la situatii confuze: Domnului Tariq Ramadan ( nepotul lui Hasan Al-Banna si fiul lui Said Ramadan , care a si pus bazele primei organziatii islamiste in Europe) i-a fost interzisa intrarea in Statele Unite, in timpul regimului Bush. Anul acesta, interdictia i s-a ridicat si a participat la o conferinta alaturi de inalte oficialitati americane. Astazi, partenerii de dialog ai americanilor, sunt tocmai cei care au sustinut cauza presedintelui irakian Sadam Hussein, in timpul primului razboi din Golf si care au exercitat presiuni asupra familiei regale, pentru indepartarea bazelor americane de pe teritoriul Arabiei Saudite .

Pe acest blog va invit la o incursiune in ideologia islamista si desemenea sa vedem, daca organele romane de securitate au spus adevarul sau nu, atunci cand au declarat:

“Fratii Musulmani” sunt ideologic legati de Hamas si sunt cunoscuti in Romania din 1976. Ei activeaza sub acoperirea “Ligii Islamice si Culturale din Romania” sau al fundatiei“ Taiba” sau al asociatiei “As-Salam” . SRI au decis ca “Liga Islamica si Culturala din Romania” coordoneaza activitatea filialelor “Fratilor Musulmani” si Hamas, in Centrul si Estul Europei.

http://www.worldsecuritynetwork.com/showArticle3.cfm?article_id=12097&topicID=34

NOTE:
Pentru informatii biografice puteti vizita site-ul “islamulazi”:

Hasana al-Banna
http://islamulazi.ro/forum/index.php?showtopic=1923


Abu Ala Maududi
http://islamulazi.ro/forum/index.php?showtopic=2057

Tariq Ramadan
http://islamulazi.ro/forum/index.php?showtopic=2704