ISLAM SI ISLAMISM

Islamul este religia Profetilor - Islamismul este ideologia unei noi ordini mondiale: "ORDINEA ISLAMICA"

Nascut din “aroganta politica si culturala” a lumii democrate, si crescut din “banii pentru resurse” platiti de aceasta, Islamismul incearca astazi, sa-si ucida propriul “parinte". Desi “razboiul” este abia la inceput, asezarea la “masa tratativelor” a liderilor lumii occidentale, cu islamistii “cosmetizati” in democrati, ne arata ca prima “lupta” a fost pierduta de catre “stalpii democratiei mondiale”. Intelegerea diferentelor conceptuale dintre musulmani si islamisti este un prim pas spre identificarea atat de necesara, intre cei care adera la Islam ca religie si cei care folosesc Islamul ca sursa ideologica.

luni, 14 iunie 2010

ISLAMIZAREA MASCATA A MUSULMANILOR DIN ROMANIA

Pe site-ul asociatiei “Surori Musulmane” este publicat articolul “Cele douăzeci de principii” in care este expus modul in care trebuie inteles Islamul de catre musulmani: “Înţelegerea Islamului trebuie să se realizeze în cadrul următoarelor douăzeci de principii”

http://femeiamusulmana.blogspot.com/2010/01/cele-douazeci-de-principii.html

Din modul de exprimare: “Intelegerea islamului trebuie sa se realizeze…”, orice musulman neavizat, concluzioneaza ca acesta este singurul mod de intelegere a Islamului.

“Islamul este un sistem atotcuprinzător care implică toate sferele vieţii. Reprezintă o ţară, o patrie sau un guvern şi o naţiune. Reprezintă un tip de conducere şi putere sau îndurare şi dreptate. Reprezintă o cultură şi o lege sau cunoaştere şi jurisprudenţă. Reprezintă resurse şi avere sau câştig şi prosperitate. Este jihad şi chemare sau o armată şi o cauză. În final, Islamul reprezintă credinţa adevărată şi adorarea corectă.

http://femeiamusulmana.blogspot.com/2010/01/cele-douazeci-de-principii.html

In schimb, daca cineva este familiarizat cat de cat, cu ideologia islamista, incheierea articolului ii poate trage un semnal de alarma, pentru ca sloganul din text este cel al organziatiei “Fratii Musulmani” intemeiata in 1928, in Egipt de catre un tanar in varsta de 22 de ani, Hasan Al-Banna.

Dacă voi, dragi fraţi, vă înţelegeţi religia conform acestor douăzeci de principii, atunci veţi fi înţeles semnificaţia sloganului: „Coranul este constituţia noastră şi Profetul este exemplul nostru!

http://femeiamusulmana.blogspot.com/2010/01/cele-douazeci-de-principii.html

Articolul de pe site-ul asociatiei “Surori Musulmane” este traducerea partiala si incompleta a mesajului invataturilor lui Hasan Al-Banna, pentru membrii organziatiei sale si a fost pentru prima oara publicat in cartea sa “Nazarat fi al-Quran al-Kareem”, ocazie cu care a afirmat: “Am petrecut mult timp, gandind despre diferenta care poate fi numita o diferenta stiintifica intre organziatiile musulmane, intai in Egipt si apoi in intreaga lume musulmana”

Partea netradusa de catre patronii site-ului “Surori Musulmane” reflecta faptul ca acest mod de intelegere al Islamului este specific organziatiei "Fratii Musulmani” si nu tuturor musulmanilor, de care acestia se si delimiteaza, dealtfel:

“MESAJUL INVATATURILOR- Hasan Al-Banna

"Acesta este mesajul meu pentru cei care se străduiesc in “Fratia Musulmana”, care cred in nobletea chemarii lor si in sfintenia ideologiei lor. Ei au luat o ferma hotarare de a trai si de a muri pe calea ei. Doar catre acesti frati adresez cuvintele mele. Ele nu sunt lecţii pentru a fi memorate, ci instrucţiunile pentru a fi urmate. Deci sa purcedem la actiune fratii mei adevarati.

Pentru alţii însă există alte lecţii, prelegeri, cărţi, articole,.....,administratii.

Dragi fraţi adevarati, pilonii de bază ai legământului noastru sunt zece; deci intelegeti sensurile lor si memorati-i. Ei sunt:

1- Al-Fahm (intelegere/pricepere).
2. Al-Ikhlaas (sinceritate).
3. Al-‘Amal (actiune).
4. Al-Jihad (straduinta)
5. Al-Tad-hiyah (sacrificiu).
6. Al-Taa’ah(ascultare).
7. Al-Thabaat (perseverenta).
8. Al-Tajarud (fermitate/ darzenie).
9. Al-Ukhuwah (fratie).
10. Al-Thiqah (incredere).

Intelegere/Pricepere

Prin intelegere ne referim la faptul ca voi trebuie sa fiti siguri ca ideologia noastra este pur islamica, si ca trebuie sa intelegeti Islamul în limitele următoarele douăzeci de principii (expuse) succinct”


http://thequranblog.files.wordpress.com/2008/06/_3_-the-message-of-the-teachings.pdf

Aceasta parte nu a fost tradusa in cadrul articolului publicat pe site-ul "Surori Musulmane", pentru ca practic ar fi fost declaratia publica de apartenenta la ideologia organizatiei "Fratii Musulmani"

In concluzie, islamistii isi propaga ideologia prin traduceri din lucrarile “parintilor” gandirii islamiste, pe care le prezinta comunitatii, pe de o parte ca fiind lucrari proprii, iar pe de alta parte, ca fiind adevaratul si singurul mod in care este inteles Islamul de catre musulmani.

Pentru cei care nu stiu, presedinta asociatiei “Surori Musulmane” este d-na Sevinci Gemaledin, sotia dl. Gemaledin Demirel, absolvent al Universitatii particulare din Zarqa, Iordania, patronata, administrata si condusa in perioada studiilor dansului de catre organziatia “Fratii Musulmani” din Iordania- vezi articolul de pe blog APROAPE DE OFICIALIZAREA ISLAMISMULUI IN ROMANIA-membru fondator al Asociatiei Musulmanilor din Romania, vice-presedinte al aceleasi asociatii, fost director al fundatiei Taiba- Bucuresti, fost ( sau actual) director al Ligii islamice si Culturtale din Romania; actual director al fundatiei Centrul Islamul Azi; membru al comisiei de Fatwa din cadrul Asociatiei Musulmanilor din Romania; secretar al comisiei de verificare a traducerii sensurilor Coranului in limba romana, aparuta sub egida Ligii Islamice si Culturale din Romania; profesor “Scoala Islamica Online”

Privitor la biografia fondatorului organziatiei “Fratii Musulmani”, Hasan Al-Banna, se gasesc informatii asa cum era si de asteptat, pe site-ul fundatiei "Centrul Islamul Azi”, la rubrica: Marii invatati musulmani- Renasterea Islamului:

http://islamulazi.ro/forum/index.php?showtopic=1923

Tot acolo se gasesc si aprecierile vis-à-vis de Hasan Al-Banna, facute de catre , d-na Gabi Umm Ayshah, sotia de origine romana a dl. Abu Al-Ula Al-Ghiti, presedinte fundatia Taiba,; presedinte fundatia “Centrul Islamul Azi”; membru in comisia de Fatwa a Asociatiei Musulmanilor din Romania; membru al comisiei de verificare a traducerii sensurilor Coranului in limba romana, aparuta sub egida Ligii Islamice si Culturale din Romania

“InshaAllah sa fim cu totii inspirati de acesti oameni de stiinta...”

Nu pot incheia, fara a-mi aminti ce scria dl. Cherim Enghin, absolvent al Universitatii particulare din Zarqa, Iordania, patronata, administrata si condusa in perioada studiilor dansului de catre organziatia “Fratii Musulmani” din Iordania- vezi articolul de pe blog APROAPE DE OFICIALIZAREA ISLAMISMULUI IN ROMANIA-membru fondator al Asociatiei Musulmanilor din Romania, presedinte al aceleasi asociatii, fost reprezentant Taiba-Constanta; membru al comisiei de verificare a traducerii sensurilor Coranului in limba romana, aparuta sub egida Ligii Islamice si Culturale din Romania; membru al comisiei de Fatwa din cadrul Asociatiei Musulmanilor din Romania; profesor “Scoala Islamica Online”, pe site-ul fundatiei “Centrul Isalmul Azi” :

"Pentru cei curiosi de apartenenta noastra daca suntem sau nu Frati Musulmani...?

Cand ne acuza de apartenenta la "Fratii Musulmani", oare la ce se refera prin "Fratii Musulmani"?

Daca se refera la fratia in Islam, da, suntem, caci toti musulmanii sunt frati conform Coranului si traditiei profetului Muhammed.

Iar daca se refera la organizatia "Fratii Musulmani" din Egipt nu apartinem nici de aceasta organizatie si nici de alta organizatie straina.

Asadar, apartenenta noastra este a acestei tari in care ne-am nascut,in care traim si ai carei cetateni suntem si de asemenea a Uniunii Europene din care face parte si tara noastra!
In ceea ce priveste apartenenta noastra religioasa, suntem musulmani si vrem sa traim Islamul confom Coranului si traditiei profetului Muhammed avand in vedere mediul social in care ne aflam si respectand legile si constituria tarii noastre, caci Islamul este un mod de viata cuprinzator dar in acelasi timp flexibil, valabil si practicabil pentru orice loc si timp."


http://islamulazi.ro/forum/index.php?showtopic=4717&pid=38151&st=80&#entry38151

Oare asa sa fie ?