ISLAM SI ISLAMISM

Islamul este religia Profetilor - Islamismul este ideologia unei noi ordini mondiale: "ORDINEA ISLAMICA"

Nascut din “aroganta politica si culturala” a lumii democrate, si crescut din “banii pentru resurse” platiti de aceasta, Islamismul incearca astazi, sa-si ucida propriul “parinte". Desi “razboiul” este abia la inceput, asezarea la “masa tratativelor” a liderilor lumii occidentale, cu islamistii “cosmetizati” in democrati, ne arata ca prima “lupta” a fost pierduta de catre “stalpii democratiei mondiale”. Intelegerea diferentelor conceptuale dintre musulmani si islamisti este un prim pas spre identificarea atat de necesara, intre cei care adera la Islam ca religie si cei care folosesc Islamul ca sursa ideologica.

luni, 21 februarie 2011

Credinta si politica

Din lipsa de timp ma hotarasem la un moment dat sa nu mai scriu pe acest blog. Pe de o parte consideram ca cele urmarite prin articolele publicate, isi atinsesera scopul, iar pe de alta parte stiam ( si m-am convins ulterior) ca islamistii nu accepta nimic din afara grupului lor, oricat de adevarat ar fi.

Cu toate acestea nu pot sa nu ma revolt ca musulman, cand ii vad pe unii, care nici mai mult nici mai putin au confiscat numele Islamului, schimbandu-si propria credinta dupa cum se schimba actorii politici in lumea araba.

In 2004 vedea lumina tiparului sub auspiciile Fundatiei Taiba, lucrarea unui sheikh din cercurile apropiate fostului rege saudit, intitulata At-Tawhid:

Dr. Salih ben Fawazan al-Fawazan- Rezumat din Cartea " Unicitatea Lui Allah"

Pentru cei care nu stiu, Tawhid, Unicitatea Lui Allah , este fundamentul credintei noastre si nu se poate schimba, de pe o zi pe alta.

In aceasta carte, la capitolul IV- „Exemple de erezii contemporane”, este scris:

Citat:

„ ...Sarbatorirea zilei de nastere a Profetului Muhammad

Asa cum crestinii sarbatoresc nasterea lui Isus Cristos, musulmanii ignoranti sau invatatii care imping la ratacire, comemoreaza in luna Rabi’al Awwal din fiecare an, nasterea Trimisului Muhammad- Allah sa-l binecuvanteze si sa-l miluiasca!.

Am afirmat ca aceasta sarbatoare reprezinta o erezie si aceasta pentru ca ea nu are nici o origine in Coran, in Sunna..... ci a aparut mai tarziu, fiind inventata de Fatimizii shiiti......

Cum sunt tratati ereticii

Este interzisa vizitarea ereticului si conversatia cu el.... trebuie sa se stie de asemenea, ca statele pagane ii incurajeaza pe eretici in difuzarea ereziilor lor si ii ajuta sa faca acest lucru prin diverse mijloace, deoarece asta inseamna deformarea Islamului si condamnarea lui la pieire....”


Eeeee! Din 2004 s-au intamplat multe. Fostul rege saudit a murit. In 2005 i-a luat locul actualul rege, cu un nou cerc de apropiati. Cei vechi au fost marginalizati si cei care erau prin inchisori in vremea fostului au ajuns in cercul celor apropiati actualului.

Si pentru ca la vremuri noi trebuiesc haine noi, vechea fundatie Taiba s-a transformat in noua fundatie Islamul azi, dupa ce site-ul a fost refacut si au fost asezate la loc de cinste nume noi de invatati.

Mai mult ca sigur este o coincidenta faptul ca sheikh-ul Salman Al-Audah, arestat intre anii 1994- 1999, in vremea fostului rege, a ajuns printre invatatii de marca de pe site-ul „islamulazi” si tot o pura conincidenta este faptul ca domnia sa patroneaza un site cu acelasi nume: „Islamtoday”.

Oricum, oricine isi poate face cate fundatii vrea, daca are bani si nu are ce face cu ei.

Problema insa, apare atunci cand odata cu numele iti schimbi si credinta.

Si astfel am ajuns in anul 2009.

Doamna Sevinci Gemaledin, in calitate de moderator,publica pe site-ul „islamulazi” un articol avand acelasi subiect, respectiv , sarbatorirea de catre musulmani a anumitor evenimente din viata profetului Muhammad.

Citat:

„Şeikh Dr. Yusuf al-Qaradawi despre sarbatorirea unor zile cu semnificatii pentru musulmani

Unii musulmani sustin ca sarbatorirea oricarei ocazii islamice este interzisa; considera ca zile speciale precum emigrarea Profetului la Medina, Al-Isra wa-l Mi'raj (calatoria nocturna si inaltarea Profetului Muhammed in ceruri), ziua de nastere a Profetului, batalia de la Bedr, cucerirea Meccai si alte ocazii islamice inregistrate in biografia Profetului ar fi bid'ah (inovatii), ceea ce este un semn al ratacirii si prin urmare al focului Iadului. Dar nu este deloc asa.

...................

Nu este nicio greseala ca in zile precum ziua de nastere a Profetului Muhammed (Pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa!) sa ne amintim si sa amintim oamenilor despre personalitatea uimitoare a Profetului, biografia lui si despre mesajul sau adevarat ce a fost revelat lui de Allah Preainaltul ca indurare pentru lumi. Cum poate fi considerata aceasta o inovatie (bid'ah)?

Sarbatorirea zilelor cu semnificatii islamice este un mod de a aminti oamenilor despre darurile, binecuvantarile pe care Allah le-a dat oamenilor, si aceasta nu este doar permis, ci este recomandat si laudabil.

..............


Asadar, vedem ca a vorbi despre darurile lui Allah si a le sarbatori este un act de credinta, asa cum a ne aminti de indurarea lui Allah si a aminti aceasta musulmanilor cu ocazia anumitor zile islamice, astfel incat ei sa poata invata lectii morale din acestea reprezinta tot acte alese de credinta. Cu adevarat, nu exista nimic gresit in aceasta, asa cum aceste fapte nu au semne de inovatie sau de erezie in religie. "


Link: http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:Tkzm6OJ-HqIJ:islamulazi.ro/forum/index.php%3Fshowtopic%3D3696+al-isra+islamulazi&cd=1&hl=ro&ct=clnk&gl=ro&lr=lang_ro&client=firefox-a&source=www.google.ro


Care este credinta celor de la fosta fundatie Taiba si actuala fundatie Islamulazi ?

Publica pe de o parte ca sarbatorirea zilei Profetului este un act de erezie, iar pe de alta parte ca nu este un act de erezie, ci dimpotriva, este un act de credinta.

Oricum asa cum este normal, astept sa procedeze in mod religios si sa retraga de pe piata lucrarea At-Tawhid”, informand in acelasi timp comunitatea despre greselile grave de credinta din cadrul acestei lucrari.

In acelasi timp, sper sa nu-si mai schimbe in viitor si credinta aceasta, cu ocazia unei noi schimbari politice in regatul saudit.